Sporx Logo
Takımım Dünya Kupası
2026
Türkiye Özel Canlı Skor

Mario Lemina: "Yarım kalan bir hikayeydi"

13

LEMINA: "YARIM KALAN HİKAYEYDİ"

Mario Lemina, Fransız YouTuber M3Lovibe'nin kanalına konuk oldu ve detaylı bir röportaj verdi.

LEMINA: \
12

PROFESYONEL FUTBOLA BAŞLAMASI

“Bugün profesyonel futbolcu olmamda Gourcuff ailesinin çok özel bir yeri var. O dönem Yoann Gourcuff, Lyon’da oynarken sakatlanmıştı. Babası Christian Gourcuff de Lorient’nın A takım teknik direktörüydü. Rehabilitasyon sürecini geçirmek için Lorient’a, babasının yanına geldi. Bir gün genç takım antrenörümüz yanımıza gelip, Yoann Gourcuff’ün çalışmalarında kendisine eşlik edecek bir antrenman partneri aradığını söyledi. “Gourcuff” adını duyar duymaz bunun elit futbola açılan bir kapı olabileceğini düşündüm ve hemen gönüllü oldum; bu fırsatı kimseye bırakmak istemedim. Böylece Yoann Gourcuff ile birlikte çalışmaya başladık. Bir süre sonra bana “Sen şimdi profesyonel futbolcu değil misin?” diye sordu. “Hayır,” cevabını verdim. Bunun üzerine, “Lyon’da senin seviyende bir genç oyuncu görmedim. Babama senden bahsedeceğim” dedi. O anı hâlâ unutamıyorum.

Ertesi hafta Christian Gourcuff beni odasına çağırdı ve bana ‘Mario, oğlumla antrenman yapmışsınız. Senin hakkında çok güzel şeyler söyledi. Yoann bana her zaman dürüstçe fikrini söyler. Bu yüzden artık A takımla antrenmanlara çıkacaksın.’ dedi. O gün, kariyerimde gerçek bir dönüm noktası oldu. Çünkü o andan sonra genç takıma bir daha hiç dönmedim. Bu nedenle Gourcuff ailesinin kariyerimdeki yeri her zaman çok özel kalacaktır. Lorient A takımında yalnızca altı ay forma giydim. Ardından Marsilya çok cazip bir teklifle geldi. Lorient yönetimi de kulübün ekonomik koşullarını göz önünde bulundurarak bu transferin gerçekleşmesi gerektiğini anlattı. Böylece Marsilya’ya transfer sürecim başlamış oldu ve kariyerimde yeni bir sayfa açıldı.”

PROFESYONEL FUTBOLA BAŞLAMASI
11

"SON GÜN GALATASARAY..."

"Southampton’da sakatlıklarım başladı ve aslında tedavimin zamanında ve doğru şekilde yapılmaması nedeniyle onlara karşı bir öfke/kırgınlık hissettim. Ayrılık sürecim de bu şekilde gelişti. Southampton Premier League’de kalarak gözlerinin önünde bir takımda kiralık olarak iyi bir performans göstermemi istemiyordu. Galatasaray teklifi son gün geldi. Ben de Galatasaray’ın teklifini kabul ettim.”

\
Sporx Anasayfasına Dön