Merih'ten final ve transfer itirafı!
MERİH DEMİRAL'IN AÇIKLAMALARI
Merih Demiral, Asya Şampiyonlar Ligi finaline çıkan ilk Türk futbolcu oldu. Suudi Arabistan temsilcisi Al-Ahli forması giyen milli stoper, bu tarihi başarıya giden süreci ve duygularını anlattı. Merih, cumartesi günkü final öncesinde hem bireysel hem de Türk futbolu açısından önemli bir ilki başarmanın gururunu yaşadığını vurguladı.
"UNUTULMAZ OLACAK"
Asya Şampiyonlar Ligi finaline çıkan ilk Türk futbolcu olmanın nasıl bir his olduğunu büyük bir içtenlikle yanıtlayan Merih Demiral, "Bu benim için çok büyük bir gurur. Hem bireysel olarak kariyerimde özel bir yer tutuyor hem de Türk futbolu adına bir ilki gerçekleştirmiş olmak beni ayrı mutlu ediyor. Avrupa’da yıllarca forma giydim ama bu kıtada da iz bırakmak, bu seviyeye çıkmak benim için çok anlamlı. Final oynamak, adımı Asya futbol tarihine yazdırmak benim için unutulmaz olacak." ifadelerini kullandı.
TRANSFER KARARI
Transferi sırasında çok konuşulan kararını değerlendiren Merih,"Ben hiçbir zaman kısa vadeli düşünmedim. Transfer kararımı verirken projeye, kulübe ve hedeflere inandım. O dönemde konuşulanları doğal karşılıyorum ama bugün geldiğimiz nokta bu kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Ben sahada cevap vermeyi seviyorum. Bugün burada finale çıkan bir takımın parçası olarak, doğru yolda ilerlediğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

