Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor

Mustafa Cengiz'den Belhanda tepkisi; "Şampiyonluktan önemli"

5

3.5 SAAT SÜREN TOPLANTI

G.Saray'da Younes Belhanda’nın sözleşmesinin feshedilmesi beraberinde birçok tartışmayı getirdi. Öyle ki; camia içinde, Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz’in bu kararı tek başına aldığı yönünde iddialar bile dile getirilmeye başlandı.Lakin gündeme damga vuran bu kararın verildiği Sportif AŞ Yönetim Kurulu toplantısının tam 3.5 saat sürdüğü ortaya çıktı. Toplantı sonunda, açıklamasıyla kulüp imajına ve yönetim kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar verdiği gerekçesiyle Belhanda’nın gönderilmesine karar verildi. (Hürriyet)

3.5 SAAT SÜREN TOPLANTI
4

4 AYRI TERCÜMANDAN ÇEVİRİ

Türk Telekom Stadyumu’nda salı günü gerçekleşen toplantıda avukatlardan da görüş alındı. FIFA’ya gitmesi beklenen olay için Belhanda’nın sözleri 4 ayrı yeminli tercümana da noter aracılığı ile tercüme ettirildi. Yönetimden bazı isimler Faslı futbolcunun sezon sonuna kadar takımda kalması ve 12 maç sonra gönderilmesini de gündeme getirdi. Ancak toplantıda Başkan Mustafa Cengiz’in de sonuna kadar desteklediği şu görüş ön plana çıktı ve fesih kararı işte böyle geldi:

4 AYRI TERCÜMANDAN ÇEVİRİ
3

"ÖNCE MAKAMIN SAYGINLIĞI"

“Biz Ali Sami Yen’in makamını koruyoruz. Kişiler gelip geçici. Ancak Galatasaray ve bu başkanlık makamının saygınlığını korumak her zaman birinci önceliğimizdir. Kendimizi değil, bu başkanlık makamını korumalıyız. Bu oyuncu defaatle uyarılara rağmen sürekli kulübe, taraftarına zarar veren eylemlere imza attı. Galatasaray kulübünün şeref ve onuru gerekirse bir şampiyonluktan daha önemlidir. Galatasaray böyle bir olayı görmezden gelemez, boynunu eğemez.”

\
Sporx Anasayfasına Dön