Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor

Pereira'nın Fenerbahçe'si hücumda karavana

5

FENERBAHÇE'DE BİR SORUN HORTLADI

Fenerbahçe'de bir sorun hortladı: Gol… Sarı-lacivertliler, son sekiz sezonun sadece ikisinde Süper Lig'in en fazla gol atan takımı olabildi.

FENERBAHÇE'DE BİR SORUN HORTLADI
4

EN BÜYÜK SORUN

2013-14'te 74 gol atıp şampiyon olan Sarı Kanarya, 2017-18'de ise 78 golle ilk sırada olmasına rağmen ligi ikinci bitirdi. Diğer sezonlarda ise Fenerbahçe adına kaçan goller, en büyük sorundu. Net bir santrforun olmadığı eleştirilerini alan mevcut kadroda da benzer bir durumun ilk işaretleri son haftalarda görüldü.

EN BÜYÜK SORUN
3

170 ORTANIN 37’Sİ İSABETLİ

Sarı-lacivertliler, bu sezon Süper Lig ve Avrupa Ligi gruplarında oynadığı dokuz karşılaşmanın sadece ikisinde, (Altay ve Giresunspor maçlarında) gol beklentisinden fazla defa ağları sarsabildi. Kanarya, Opta'nın xG verilerine göre toplamda 16.57 yani 17 gol beklentisi üretti. Fakat ağları sadece 11 kez sarsabildi. Bu maçlarda 120 şutun 44'ü isabetli oldu (yüzde 36). 170 ortanın ise 37'si isabetliydi (yüzde 21). Toplamda ise 16 net gol pozisyonu kaçtı.

170 ORTANIN 37’Sİ İSABETLİ
Sporx Anasayfasına Dön