Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor

Spor yazarlarından derbide Beşiktaş değerlendirmesi

12

YAZARLARIN BEŞİKTAŞ DEĞERLENDİRMESİ

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı. Spor yazarlarının siyah beyazlılar için yorumlarını derledik. Yazıların tamamını paragraf sonundaki gazeteden okuyabilirsiniz.

YAZARLARIN BEŞİKTAŞ DEĞERLENDİRMESİ
11

BEŞİKTAŞLILARI ÜZME, İSTİFA ET

TURGAY DEMİR: "Beşiktaş yine Önder Hoca'nın vizyonunu özetleyen bir oyuncu topluluğuyla çıktı sahaya; Kenan Karaman, Necip! Takım ilk yarıda pozisyonlar buluyor ama tamamen risk alarak yapıyor bunu. Galatasaray'a öyle boş alan bırakıyorlar ki kaptırdıkları her top tehlike yaratıyor. Çünkü rakipte Kerem gibi hızlı bir oyuncu var ve bu oyuncuya tedbir de alınmamış. Öbür taraftan top kaptırmak derken öyle birkaç kere değil, Kenan ayağına gelen her topu anında kaybetti, Güven ve Atiba ona keza... Galatasaray ilk yarıda iki gol buldu ki, ikinci gol öncesi Umut'a yapılan net bir faul var! Ben demiyorum, hakem kendi söyledi (!) daha doğrusu maç içinde aynı pozisyonlarda üç kez faul verdi, bir tek golden öncekini vermedi! Sonraki kararlarıyla önceki kararını tekzip etti vesselam. Güven, Kenan, Atiba çıkınca Beşiktaş oyunu biraz toparladı. Josef ve Rıdvan girince ise maçı kontrolüne aldı. Bu sürede bir gol attı, bir çok da pozisyon buldu. Özellikle Rıdvan sol kanadı koridor yaptı, kafayla denedi olmadı sonra ayakla attı, hem de sağıyla. Batshuayi, Larin, Ghezzal, Teixeira'nın yapamadığını yaptı genç Kartal. Helal olsun. O zaman şunu sormak lazım ey Önder hoca; sen nasıl bir teknik adamsın ki, ilk onbire koyduğun beş oyuncu sapır sapır dökülürken kulübede oturttukların maçın şeklini, şemalini değiştiriyor? Bak Sevgili hocam, bu iş olmaz, sen bu yükü taşıyamıyorsun, senin vizyonun Kenan ve Necip'in ötesine geçemiyor, uzatma ve lütfen istifa et. Beşiktaşlılar'ı daha fazla üzme! Öte yandan Torrent dibe vurmuş takımı kısa sürede toparladı, Galatasaraylı oyuncular Terim döneminde yürüyemiyorlardı şimdi koşuyorlar." (FOTOMAÇ)
BEŞİKTAŞLILARI ÜZME, İSTİFA ET
10

KENDİ ETTİ KENDİ BULDU

ALİ GÜLTİKEN: "Ligin ilk yarısındaki derbide Beşiktaş kazanan taraftı. Bu maçta golleri atana baktığımızda Larin'i görüyoruz. Goller dışında sahada Josef'i ve Batshuayi'yi de görüyoruz. Dün akşamki maça çıkarken bu üç oyuncu kulübedeydi. Bunun bedeli de Beşiktaş adına çok ağır oldu. Bu tür maçlar denge maçları. Elinizden oyunun kontrolünü ve psikolojisini kaçırmamanız lazım. Beşiktaş baştaki kadro tercihi ve yediği iki golle oyunun bütün hakimiyetini ve moralini Galatasaray'a teslim etti. İlk yarı bitmeden alelacele yapılan Batshuayi ve Larin değişikliği de bunların bir göstergesi. İkinci yarıda Josef'in de oyuna dahil olmasıyla Beşiktaş biraz daha aslına dönmeye başladı. En azından rakibini baskı altına alıp pozisyonlar bulmayı denedi. Bu tür maçlarda iki farktan geriye dönebilmek her zaman kolay değil. Çok fazla efor gerektiriyor. Beşiktaş'ın bu kadro tercihini Galatasaray kendi adına çok doğru kullandı. Orta alanda ve forvette Beşiktaş'ın yapmış olduğu top kayıplarını çok etkili kontrataklara çevirerek Mostafa Mohamed'in asistleri ve Kerem'in etkili vuruşları ile iki gol buldu ki; doğal olarak bu da beraberinde oyun coşkusunu ve motivasyonu getirdi. Bu tür maçları teknik adamların ve oyuncuların her açıdan doğru oynaması gerekir. Yanlış tercihlerle yapılan başlangıçların telafisi dün akşam gördüğümüz gibi her zaman mümkün olmuyor. Rıdvan'ın golü de mücadelesi de Josef'in, Batshuayi'nin ve Larin'in oyuna sonradan girmeleri de skoru istenilen noktaya getirmeye yetmedi. Beşiktaş kendi etti, kendi buldu diyebiliriz." (SABAH)

KENDİ ETTİ KENDİ BULDU
Sporx Anasayfasına Dön