Sporx Mobil Uygulama
Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor
Emre Özyanık, yorumu

İSPANYA DEVAM

Grupta ilk maçlarını kazanan iki ekibin mücadelesi. İskoçya ilk maçta yine evinde ağırladığı Güney Kıbrıs karşısında 3-0'lık galibiyet elde etmişti. Önemli oyuncuları Scott McTominnay'ın oyuna girmesi 1-0 devam eden maçın son dakikalar da tamamen çözülmesine etki etti. Tominay'ın 87 ve 90. dakika da bulduğu gollerle sahadan net skorla ayrılmayı bildiler. Bu maçta orta saha oyuncularının daha etkin olduğunu izledik. Önemli forvet oyuncuları Che Adams ile topu çok buluşturamadılar. Bu sefer işleri daha da zor. 

İspanya ise ilk maçta grubun bir diğer iddaalı takımı olan Norveç'i ağırlamış ve baskın futbolunun neticesini 3-0 galibiyetle almıştı. Saha içinde bolca başarılı pas alışverişi yapan, Defans olmak üzere atak yaparken oyunun tüm bölgesini etkin kullanan ve rakip kaleye çokca kez deneyen bir ekip. Önemli bir jenerasyonun gelişim aşamasında olduğunu söylemek mümkün İspanya için. 

İlk maçların galibi iki takımın mücadelesinde rakibine nazaran takım, taktik ve işleyiş derecesi daha üst seviye de olan İspanya'nın sahadan galip ayrılacağını ve yoluna iki de iki ile devam edeceğini düşünüyorum.