ÜST VE BERABERE
Ligin ilk yarısındaki en flaş sonuçlardan birinin rövanşı oynanacak. Sunderland Londra’da 3-0 kazanarak herkesi şaşırtmayı başarmıştı. Chelsea o maçla birlikte düşüşe geçerken şampiyonluk yarışında geride kalmış ve daha yeni yeni toparlanmaya başladı. Chelsea için rövanşı alma şansı ama Sunderland takımı da çok formda. Ligde son 4 maçında 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan takım son maçında deplasmanda Blackpool’u yendi.
Chelsea tekrar iyi oynamaya başladı ve ligde liderle arasında 10 puan olmasına rağmen şansını sürdürmek için kazanmak istiyor. Özellikle Lampard’ın eski gücüne kavşması ve Fernendes’in de iyi oynaması orta sahadaki sorunları biraz olsun çözdü. Chelsea'nin Everton ile oynadığ ve 1-1 berabere biten maçın ardından açıklamalarda bulunan Chelsea menajeri Carlo Ancelotti, takımının toparlanmaya başladığını ancak daha iyi olmaları gerektiğini belirtti. ESPN'e konuşan Ancelotti, Everton'ın genel olarak şanslı olduğuna vurgu yaparak, takımının da isteği ve arzusundan memnun olduğunu dile getirdi.Artık gelecek için çalıştıklarını ve geçmişe dair birşey düşünmediklerini belirten Ancelotti, Fernando Torres transferiyle aradığı golcüyü de buldu. Torres ilk maçına Lİverpool ile oynanacak 5 Şubat'taki maçta çıkabilir.
İki takım arasında oynanan son 5 maçın tamamı üst bitti. Hatta 1 maç 7+, 3 maç 4-6 gol aralığında sonuçlandı. Bu maça önce üst sonra beraberlik öneriyorum.