Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor
Geri
İleri
CANLI: Okan Buruk konuşuyor

CANLI: Okan Buruk konuşuyor

|| Son güncelleme
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool maçı öncesi basın toplantısında Davinson Sanchez ile birlikte açıklamalarda bulundu. Açıklamaları canlı aktarıyoruz.

SAYFA SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR, TIKLAYINIZ



Okan Buruk: "Aradan bayağı bir ay geçti, değişiklik performanslar var hem Liverpool'da hem bizde. Bizde yeni transferler var, Liverpool'da yok. Sakatlıklar var. Aşağı yukarı aynı oyun ve sistem, aynı oyuncular. Form değişiklikleri olan oyuncuları var. Ekitike gibi, sezon başına göre daha oturdu ve etkili. Sağ bekte değişkenlik var, en çok değişen mevkileri sağ bek. Bildiğimiz bir takım. En güncel olarak rakibimizin ligde, şampiyonluktan uzak, ana hedefleri Şampiyonlar Ligi. Bizim hedefimiz 3 kulvarda başarılı olmak. Son lig maçı bize pozitif etki yaptı. Derbiden 3 gün sonra maça çıkacağız. Uzun süre 10 kişi oynadık. Seyahat olmadığı için toparlanma sürecimiz var. İç sahada etkiliyiz. Asıl iş bize ve futbolculara düşüyor.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Bir Türk takımı olarak son 16'da olmak güzel, daha yukarılara gitmek istiyoruz. Ülke puanı için önemli ve değerli bir maç. İlk maçta hedefimiz kazanmak. Umarım başarabiliriz."

Okan Buruk: "Galatasaray'ın, bizim özellikle oynattığımız bir oyun var, felsefemiz var. Her maçta her rakibe uygulamaya çalışıyoruz. İyi yaptığımız şeylerden biri bu. Bu oyun iç sahada dominant oyunla taraftarı da ayağa kaldırıyor. Etki için rakibi zorlamanız gerekiyor. Nerede karşılayacaksınız, nereleri kapatacaksınız bunlar önemli. Rakibimiz kaliteli ve geçiş hücumlarında çok kaliteliler. En büyük özellikleri geçişler. Rakibimizi iyi tanıyoruz. Ne eksileri olduğunu ilk maçtan biliyoruz. İnşallah maç şansı da yanımızda olur. Bireysel özelliklerden çok takım olarak ne yaptığınız önemli. Erken gol önemli. Oyuncularımız istekli, bu aya geldik, mart ayında Avrupa'ya devam etmek önemli bir şey. Biz buraya geldik, olsak da olur olmasak da olurdan çok, biz bu işi başarabilirize inanan bir takımız. İnşallah sahada göstereceğiz. 2 maçlık bir süreç."

Okan Buruk: "En büyük dezavantajımız, 7 oyuncu kart sınırında. Savunma hattı ve kalecimiz sınırda. Bizim için dezavantaj. İnşallah burada kart görmeyiz. 10 maç oynadık burada, belli bir yerden sonra bu kartlar silinmeli. Yarı finalden sonra bu kartlar silinecek, yarı finale çıktığımızda, inşallah çıkarız. Bu kartlarla oynamak da zor. İkinci maç için bunu da düşünmemiz gerekecek."

Okan Buruk: "Birinci hedefimiz üstünlük sağlamak. Rakibimizin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. İnişleri çıkışları olsa da iyi bir takım. Ligde şampiyon olma şansları imkansız gibi bir şey. Hedefleri Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Biz de Şampiyonlar Ligi'nde ilerleyip lig ve kupayı kazanmak. Bu 11. Şampiyonlar Ligi maçımız olacak. Futbolcularımızla beraber ne kadar emek sarf ettiğimizi ve burada ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyoruz. 3 günde bir maç oynuyoruz. Hiçbir bahanemiz yok. Kendi stadımızda, taraftarımızla birlikte en iyisini yapmaya çalışacağız. Önemli bir tecrübemiz var. Tek hedefimiz ikinci maç öncesi kazanıp avantaj elde etmek."

Okan Buruk: "8 maça çıktıktan sonra, 2'de play-off ile birlikte 10 maç oldu. 10 maç sonrası bu sarı kartlarla ilgili bir düşürme olabilirdi. Şu andaki görüntüde yarı finalde kartlar silinecek. Bu birçok oyuncu için çok zor. Maç sayısı arttıkça, UEFA'nın bir değişikliğe gitmesi bence şart. Böyle düşünüyorum. 7 tane oyuncumuz tabii ki sınırda. En zoru bizim için aynı mevkide, savunmada en çok oynayan 4 oyuncumuz, kalecimiz, 2 hücumcumuz sınırda. Bu zor ama en iyi şekilde yönetmeliyiz. Bu maçı en iyi şekilde oynarken, basit kart görmemek için çok dikkatli olmalıyız. İki tane maç oynayacağız. Önemli bir kadroya sahibiz ama aynı mevkide oyuncuların cezalı duruma düştüğü durumlar bize sıkıntı yarattı daha önce. İnşallah bu olmaz."

Okan Buruk: "Burada oynadılar, bizi daha iyi tanıyorlar. Onlar için önemli bir tecrübeydi. Grup aşamasında sadece Galatasaray ve PSV'ye kaybettiler. Bize karşı daha dikkatli olacaklar ama her şeyin dışında bu son 16 maçı. 3 takım daha elerseniz finaldesiniz. Liverpool'un ligdeki durumuna bakınca Şampiyonlar Ligi onlar için çok daha önemli. Grup maçlarından daha farklı bir kafa yapısıyla buraya çıkacaklardır."

Okan Buruk: "Birinci maç her şeyden önemli. Uzun uzun düşünmeye gerek yok. Maç maç gitmemiz gerekiyor. Hatta yarın bu maçı oynayacağız, sonra lig, sonra Liverpool tekrar. Birinci maç bizim için hedef. Bu yolda önemli takımlar var, önemli 16 takım var. Herkesin bir yerlere ulaşma şansı var. Bunları maç maç düşünerek gidebiliriz. Hedefimiz Liverpool'a karşı ilk maçta avantaj yakalamak."

Okan Buruk: "Roland önemli işler yapıyor. Kadromuzda birçok oyuncu var. Roland geldiği günden beri çok iyi profesyonel ve çok iyi bir insan. Geçen hafta sakatlığı vardı. Beşiktaş maçında bir bölüm arkada bir bölüm önde oynattık. Bu maç için düşünebileceğimiz oyunculardan biri."

Okan Buruk: "Şampiyonlar Ligi'nde önemli ve önemsiz takımdan çok, kadro değeri, oyuncu kalitesi çok yüksek takımlar var. İlk 8 maç belirlendiğinde en kolay gözüken takım Bodo'ydu, şu an son 16'da. Organizasyonun ne kadar önemli olduğunu, her takımın bir diğerini yenebileceğini gösteriyor bu. Bir önceki turun favorisi Juventus'tu ama elemeyi başardık. Bu turun da favorisi Liverpool ama biz Galatasaray olarak kendi sahamızda oynayacağımız maç değerli. Önemli bir tecrübe, her maç tecrübe. Juventus deplasmanı da bir tecrübeydi. İki maçlık sistemi uzun zamandır oynamıyorduk. Türkiye Kupası'nda bile bu yok. Bu psikolojiyi yaşamak, avantajla gidip orada farklı bir şeyle karşılaşmak da tecrübeydi. Bu tür tecrübeyi yaşayabileceğimiz bir maç da olabilir. Her maç, her oyun bizim için tecrübe."

Okan Buruk: "Ceza adil değil. İtiraz yaptık. Belki bu değişecektir. Bugün sonuçlanacakmış. Bir yerden bakmak doğru değil. Taraftar açısından bakmak sadece, doğru değil. Polisler de taraftarımıza nasıl davrandı, bu da çok önemli. Rövanşta taraftarımızın yanımızda olması güzel olur. Çok güzel bir stadyum Anfield. Ben futbolcu olarak yaşamıştım. Taraftarımızın da tribünde yer almasını istiyorum."

Okan Buruk: "Rakibimiz çok kaliteli. Size hep tehlikeli cevap verebiliyorlar. Sezon başında son dakika golleriyle çok maç kazandılar. Wolves'a son dakika golüyle kaybettiler. Alacağınız riske göre bu değişir. İki maç oynayacağız. İki maçın sonucu önemli. Birinci maçı en doğru şekilde bitirmemiz önemli. Maçın başı ve bitişi aynı olmalı. Başlayan, devam eden, bitiren oyuncular önemli. Çok önemli bir kadromuz var. Kadro yaparken zorlanıyorum. 7 sarı kart sınırındaki oyuncuyu düşünüyorum, riski nasıl azaltırım diye."

Okan Buruk: "Transferler kadromuzu daha da güçlendirdi. Hepsinden memnunum. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar. 5 tane transfer yaptık. 5'i de karakter olarak, oyuncu olarak, Galatasaray'a ait hissediyorlar kendilerini. Kadro kalitemizi artırdık. Şampiyonlar Ligi'nde tecrübemiz arttı, özgüvenimiz yüksek. Pozitif olan birçok şey var. Yarın bir maç oynayacağız. 90 dakika içerisinde yapacağımız kaliteli işler sonucu belirleyecek. Takım olarak oynamalıyız, beraber savunma yapmalıyız. Bu tür maçlarda en önden itibaren doğru savunma yapmak, rakibe karşı şanslar yakalarız. İlk maçta da şanslar yakaladık. Yeni bir maç olacak. En iyisini yapmaya çalışacağız."

Okan Buruk: "Duran toplarda çok iyiler. Van Dijk gibi hücum duran toplarında etkili bir isimleri var. 5 tane uzun oyuncuya sahipler. İyi atan, iyi vuran oyuncuları var. Buna önlem almamız gerekecek. Her takıma karşı çalışmamız oluyor, bugün de bunu çalışacağız. Bir yandan ofansif duran topların dönüşünde de çok gol yiyorlar. Orayı da değerlendirmek gerekiyor."

Davinson Sanchez: "Özel bir Şampiyonlar Ligi maçı olacak. Avrupa'nın ve dünyanın en iyi kulüpleri burada. Bizler dünyanın en iyilerinden biriyiz. Kariyerimde bu tarz çok maça çıktı. Liverpool, kulüp olarak maçları özel kılıyor. İlk maç daha kapalı olacak. Kim daha çok risk alacak..."

Davinson Sanchez: "Bir Şampiyonlar Ligi maçı. Takıma yardımcı olmak istiyorum. Galatasaray için elimden geleni yapmak istiyorum. Tüm deneyimimizi ortaya koymamız lazım. Bu maçlara çok çıktım ama bunlardan gelen deneyimimi sahaya yansıtmam, oyuna odaklanmam gerekiyor. Bunların sonucunda takıma maksimum yardımı yapacağım."

Davinson Sanchez: "Buraya kendimizi göstermeye geldik. Bizi zorlayan, test eden takımlara karşı da mücadele ettik. Galatasaray ve Türkiye için devam etmek istiyoruz. Türk futbolu çok gelişti. 2-3 gün önce maç oynamış olmamız bir şey ifade etmiyor. Çünkü bu Şampiyonlar Ligi. Kulüpler arasında dünyanın en büyük turnuvasındayız. Maça tamamen odaklandık. Sadece avantaj yaratmak değil, kendimizi de geliştirmek istiyoruz. Anfield'da da kendimizi geliştirebiliriz. Takım olarak yapmak istediğimiz şey bu, ileriye adım atabilmek."

Davinson Sanchez: "Bazen yönetmesi kolay değil ama deneyimli, yanınızdaki kariyerle birlikte getirdiğiniz bir şey bu, yapmayı öğreniyorsunuz. Sadece sahada olmak değil, kulübünüze yardımcı olmak her opsiyonda önemli. Bu iş sadece benimle ilgili değil. Hocam ve takım arkadaşlarıma da çok müteşekkirim. Kariyerim boyunca doğru alışkanlıklar edinmeye çalıştım. Şampiyonlar Ligi'nde bu rakamlar, kariyerim için çok iyi. Bundan daha ötesine bakıyorum. Sadece orada olup da dakika toplamak, takıma yardımcı olmadan sahada olmak bir şey ifade etmiyor. En önemlisi takımın o özgüvene sahip olması."


Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön