Sporx Mobil Uygulama
Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor
Emre Özyanık, yorumu

İLK YARI KONTROLLÜ

Belçika'nın favori olduğu E grubunda ikinci sırada yer alma şansı kalan tüm takımlarda eşit düzeyde desek yeridir. Romanya ve Ukrayna'nın dışında ikincilik için mücadele verecek olan bir diğer ekip ise Slovakya olacak. 

Kontrollü ve sert oyunu tercih eden iki takımın mücadelesini izleyeceğiz. Romanya eleme gruplarını çok iyi geçirdi ve lider olarak İsviçre'nin önünde şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Takım halinde atak ve savunma anlayışını iyi oturttular ve uyguluyorlar. 

Ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntılı süreçlere rağmen Ukrayna eleme gruplarındaki başarıları ve şampiyonaya katılma hakkını elde etmesiyle vatandaşlarına büyük moral kazandırdı. Ukrayna içinde son derece kontrollü ve sabırlı bir takım diyebiliriz. Rakiplerini iyi analiz eden, sabırla oyunlarını kabul eden ve bulduğu fırsatta geçiş oyununu iyi oynayan bir ekip. Dovbyk gibi çok önemli gol silahları ve Mudryk gibi kanat oyuncusuna sahipler. Kalede ise şampiyonlar ligi ve Laliga şampiyonu Real Madrid'in kalecisi Lunin var.

Her iki takımında kontrollü başlayacağını düşündüğüm maçta ilk yarı beraberliğini ideal görmekle beraber taraf tercihi arayanlara Ukrayna galibiyetini önerebilirim. 

1