Sporx Mobil Uygulama
Sporx Logo
  Takımım   Puan Durumu   Haberler   Canlı Skorlar
Emre Özyanık, yorumu

RİSKE YER YOK

Fas, taraflı tarafsız tüm dünya spor kamuoyundan tam not aldı. İnanılmaz derecede konsantre ve kompakt futbol oynuyorlar ve hızlı geçişleri olan bir takım. Kendilerine hiç şans tanınmayan maçları son derece pozitif futboluyla aşmasını bildi ve buralara kadar geldi. Yeni bir hikaye yazmak için sahada olacakları şüphesiz. 

Fransa ise bu seviyede turnuvaların takımı. İngiltere karşısında denk bir müsabaka izlesekte Fransa'nın 2-1 üstünlüğü ile devam eden maçta 84. dakika da Harry Kane penaltı vuruşunu kaçırdı ve Fransa kalan dakikalarda da kaleyi gole kapatınca Yarı Final biletini aldı. Aslına bakılırsa ciddi eksikleri ile turnuvaya dahil oldular. Benzema, Kante ve Pogba gibi isimlerden yoksun Fransa'da herşeye rağmen takım bütünlüğü bozulmadı. 

Fas ve Fransa'nın bu turnuva içerisinde ki ortak özellikleri hızlı geçiş oyununda etkili olmaları. Dolayısıyla aynı özellikte iki takımın mücadelesinde kalite farkı Fransa lehine gözüküyor olsa da kaleyi gole kapama noktasında Fransa'nın sorun yaşayacağını düşünüyorum. 

Her iki takımın da gol bulacağı bir müsabaka olacağını düşünüyorum. Sahada topla oynanan sürenin fazla olduğu hızlı bir maç izleyeceğiz. 

KG VAR bu maç için ideal. Alternatif tercihler arasında riske yer olmayan bu maçta bol korner beklediğimi de belirtmek isterim. 

1