Sporx Mobil Uygulama
Sporx Logo
  Takımım   Puan Durumu   Haberler   Canlı Skorlar
Emre Özyanık, yorumu

HER İKİ TAKIM ATAR

Tunus ilk maçta favori gösterilen Danimarka karşısında son derece iyi ve etkin bir futbol oynayarak rakibine ezilmedi diyebiliriz. Daha çok kaleyi yokladılar. Topa sahip olma oranında rakibinin gerisinde kalmış olsalar da top kendilerinde olduğu süre zarfında daha iyi girişimlerde bulundular. Neticesinde favori gösterilen Danimarka galip gelemedi ve maç golsüz beraberlikle sonuçlandı. 

Avustralya ise grubun favorisi Fransa karşısında ilk maçında oyuna iyi başlamış golü de bulmuştu. Ama erken bulunan golün böylesi güçlü rakibe karşı oynanan maçlarda baskısı da yoğun oluyor. Doğal olarak bir kapanma ihtiyacı duyuluyor ve takımın üç bölgesinin de seti kendi yarı sahası üzerinde kuruluyor. Hal böyle olunca da kaliteli ayaklar daha baskın oluyor ve maç yarı sahada oynanıyor. Yarı sahada oynanan maçların atak yapan takımın yorgunluk derecesine negatif bir etkisi olmuyor. Dolayısıyla çok deniyorlar ki öyle de oldu. 

15 dakika süren Avustralya galibiyeti Fransa'nın Rabiot ile bulduğu gol ile sona erdi. Hemen ardından da takım kurgusu dağılan Avustralya yediği ilk golden 5 dakika sonra ikinci golü kalesinde gördü. İkinci yarı da baskınlığını arttıran Fransa topa tamamen hakim oldu ve bulduğu iki golle sahadan 4-1 galip ayrıldı. 

Avustralya'nın Tunus karşısında Fransa maçında olduğu gibi oyunu kendi sahasında kabul eden bir tutum sergileyeceklerini düşünmüyorum. Aynı şekilde Tunus'da Danimarka karşısında ki cesaretli oyununun üzerine koyarak saha da olacaktır. 

Her iki takımında gol bulacağı bir maç bekliyorum. 

1