Sporx Logo
Takımım Dünya Kupası
2026
Türkiye Özel Canlı Skor
Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş!
Geri
İleri
'Şike yapan vatan hainidir'
Google News

'Şike yapan vatan hainidir'

SPORX AI BAKIŞI
AI analizi yükleniyor...
Endonezya, 2014 Dünya Kupası elemelerinde Bahreyn'e 10-0 mağlup olduğu maçla ilgili şike iddialarını reddetti.

Endonezya Futbol Federasyonu Disiplin Komisyonu Başkanı Bernhard Limbong, yaptığı açıklamada, "Bu maçta herhangi bir şekilde yolsuzluk yapılmadı. Biliyorum, çünkü maçla ilgili düzenlemeleri bizzat ben yaptım. Birisi böyle bir şey yaptıysa haindir. Tüm ulustan bu mağlubiyet nedeniyle özür dilerim" dedi.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
2 takımın daha önceki maçlarında birbirini 2'şer kez yendiğini ve 2 maçın da berabere bittiğini hatırlatan Limbong, Endonezya kalecisinin 2. dakikada kırmızı kartla oyundan atılmasının farklı mağlubiyeti getirdiğini söyledi.

Limbong, FIFA'nın konuyla ilgili soruşturma açmasını anladığını belirtti, ancak kanıt bulunmadan sonuca atlanmamasını istedi.

Bahreyn'in Asya elemeleri 3. turunda E Grubu'nda son maçta şansını sürdürmesi için gruptan çıkma şansı kalmayan Endonezya'ya 9'dan fazla fark atması gerekiyordu. Bahreyn, maçı 10-0 kazanarak şansını sürdürdü, ancak grup 2'ncisi Katar'ın lider İran ile 2-2 berabere kalmasıyla 3. sırada kalarak elendi.

FIFA, skorun sıradışı olması nedeniyle maçla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Haber; AA
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön